S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

CERTIFIKÁTY :

Tento e-shop je certifikovaný.

KONTAKTNÁ OSOBA

Mgr. Michal Magic
tel: +421917277858
info@previnarov.sk

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 120,00 EUR

TOVAR V AKCII


Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Sírenie a stabilizácia

Sírenie a stabilizácia vína

Sírenie vína a dezinfekcia priestorov a sudov za pomoci roztoku oxidu siričitého a sírnych knôtov. Stabilizácia vína

Usporiadať podľa 
Výrobca  

Kyselina citrónová má veľké využitie. V potravinárstve je to predovšetkým vďaka schopnosti regulovať kyslosť a zásaditosť produktov. Taktiež zabraňuje rastu baktérií, kvasiniek a plesní, preto sa používa aj ako konzervant. Odstraňuje vodný kamen, nezapácha. Je vhodná na umývanie nerezových nádob - 2% vodným roztokom kyseliny citrónovej Konzervácia a dochutenie ovocných štiav, džemov, sirupov a
naša cena 2,85 EUR



Kyselina citrónová má veľké využitie. V potravinárstve je to predovšetkým vďaka schopnosti regulovať kyslosť a zásaditosť produktov. Taktiež zabraňuje rastu baktérií, kvasiniek a plesní, preto sa používa aj ako konzervant. Odstraňuje vodný kamen, nezapácha. Je vhodná na umývanie nerezových nádob - 2% vodným roztokom kyseliny citrónovej Konzervácia a dochutenie ovocných štiav, džemov, sirupov a
naša cena 0,70 EUR



5% roztok na sírenie muštov, vína a na konzervovanie drevených sudov. Roztok chráni víno pred nežiaducim znehodnotením. Prednosti sírenia s roztokom oxidu siričitého sú: presné dávkovanie ľahká manipulácia Balenie: 1 l Dávkovanie: od 20 do 60 ml / 100 l Dávka 20 ml / 100 l zvýši obsah SO2 o 10 mg / 1 l vína
naša cena 1,75 EUR



Dvojsiričitan draselný Borkén na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Dávkovanie 1. Na sírenie muštu zo zdravého hrozna - 10g /100 litrov.2. Na sírenie muštu z mierne nahnitého hrozna - 15g/100 litrov.3. Na sírenie muštu z hnilého hrozna - 30g/100 litrov.4. Na zomleté hrozno pred začiatkom kvasenia červeného vína - 20g/100 litrov.5. Na týždenné konzervovaie muštu v chladnom počasí -
naša cena 0,97 EUR



Sírne knôty sa používajú na dezinfekciu výrobných a skladových nádob (sudov, demižónov atď.), včelích plástov, menších skladových priestorov, pivníc a pod. Spoľahlivo ničia škodlivé mikroorganizmy a plesne. Sú nekvapkavé. Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie suda s objemom 100 litrov. Dávkovanie: 1 až 2 pláty na 1 hl. Balenie: 250g a 400g Voľba konkrétneho variantu produktu je možná vo
naša cena 2,00 EUR



Sírne knôty sa používajú na dezinfekciu výrobných a skladových nádob (sudov, demižónov atď.), včelích plástov, menších skladových priestorov, pivníc a pod. Spoľahlivo ničia škodlivé mikroorganizmy a plesne. Sú nekvapkavé. Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie suda s objemom 100 litrov. Dávkovanie: 1 až 2 pláty na 1 hl. Balenie: 12ks   Postup: Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie
naša cena 0,95 EUR



Disiričitan sodný 150g je prípravok určený na sírenie rmutu, muštu a vína. Povolený podľa súčastne platných predpisov a nariadení. Použitie a dávkovanie: Pri použití 10g disiričitanu sodného na 100kg rmutu, muštu alebo vína sa vytvorí približne 60 mg SO2/l Požadované množstvo disiričitanu sodného rozpustite vo vode. Roztok premiešajte v celom objeme vína.
naša cena 0,75 EUR



Disiričitan sodný 30g je prípravok určený na sírenie rmutu, muštu a vína. Povolený podľa súčastne platných predpisov a nariadení. Použitie a dávkovanie: Pri použití 10g disiričitanu sodného na 100kg rmutu, muštu alebo vína sa vytvorí približne 60 mg SO2/l Požadované množstvo disiričitanu sodného rozpustite vo vode. Roztok premiešajte v celom objeme vína.
naša cena 0,35 EUR



Sorban draselný 0,5 kg
Stabilizácia vína a ovocných muštov
Stabilizácia a konzervácia vína Potravinársky konzervačný prostriedok. Stabilizácia vína a ovocných muštov proti sekundárnemu kvaseniu vo fľašiach. Má inhibičný účinok proti kvasinkám a plesniam Dávkovanie: 13-27g/100l. Rozmiešať menšom množstve vína a potom pridať do celkového objemu vína.  
naša cena 6,40 EUR



Kyselina Mliečna 1 kg
Dokyslovanie, úprava PH, konzervácia
Potravinárska, prírodna, tekutá kyselina mliečna sa používa na okyslenie, upravu pH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite (chráni pred chorobami vína.) Dávkovanie:Na čerstvé hrozno, čiastočne kvasené mušty, mladé vína: maximálne 225 g alebo 190 ml roztoku na hektoliter Do vína: maximálne 375 g alebo 315 ml na hektoliter  Požadovaný nárast kyselín (g/l) Dávka ml/hl Dávka g/hl 0,5 62,7 75 1
naša cena 5,40 EUR

novinka


Kyselina Vínna 100g
Dokyslovanie, úprava PH, konzervácia
Potravinárska, prírodná kyselina vínna sa používa na okyslenie, upravu pH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite (chráni pred chorobami vína.) Dávkovanie: 50 - 250 g / hl.  100 g / hl zvyšuje kyslosť o 1 prom. 250 g / hl je maximálna povolená dávka. Návod k použitie: Rozmiešať v malom množstve tekutiny a premiešať s celoým objemom. Používa sa aj na konzervovanie džemov, kompótov, ovocných
naša cena 1,70 EUR



Kyselina Vínna 1 kg
Dokyslovanie, úprava PH, konzervácia
Potravinárska, prírodná kyselina vínna sa používa na okyslenie, upravu pH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite (chráni pred chorobami vína.) Dávkovanie: 50 - 250 g / hl.  100 g / hl zvyšuje kyslosť o 1 prom. 250 g / hl je maximálna povolená dávka. Návod k použitie: Rozmiešať v malom množstve tekutiny a premiešať s celoým objemom. Používa sa aj na konzervovanie džemov, kompótov, ovocných
naša cena 12,90 EUR



MetaVin Opti 10g
Zabránenie vypadávaniu vínneho kameňa
Dlhodobé zabránenie vypadávaniu vínneho kameňa (hydrogénvínnanu draselného a vínnanu vápenatého). Optimálne esterifikovaná špeciálna kyselina metavinná Ošetrenie vín preparátom zabráni tvorbe, resp. dlhodobo zamedzí vzniku kryštálov vínneho kameňa. METAVIN OPTI mávytvorenú mimoriadne stabilnú esterifikačnú väzbu. Z toho dôvodu má omnoho väčší a dlhodobejší účinok ako iné,bežné druhy preparátov
naša cena 0,75 EUR



MetaVin Opti 50g
Zabránenie vypadávaniu vínneho kameňa
Dlhodobé zabránenie vypadávaniu vínneho kameňa (hydrogénvínnanu draselného a vínnanu vápenatého). Optimálne esterifikovaná špeciálna kyselina metavinná Ošetrenie vín preparátom zabráni tvorbe, resp. dlhodobo zamedzí vzniku kryštálov vínneho kameňa. METAVIN OPTI mávytvorenú mimoriadne stabilnú esterifikačnú väzbu. Z toho dôvodu má omnoho väčší a dlhodobejší účinok ako iné,bežné druhy preparátov
naša cena 2,30 EUR


MGE2ZTh