Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Kvasinky a živná soľ » Vínne kvasinky univerzálne
Kvasinky určené pre kvasenie vín a ovocných štiav.
Druh kvasiniek:
Saccharomyces cerevisiae
Návod na pouižitie:
obsah vrecka rozpustíme v 1 dcl zmesi muštu a vody ( v pomere 1/3:2/3 ) o teplote 35-40 stupňov C. Zmes za občasného premiešania necháme stáť 20 min. a potom vlejeme do muštu alebo rmutu
Dávkovanie: 10 g na 50 l muštu (rmutu), v prípade hnilého hrozna alebo nízkej teploty na obnovenie kvasenia treba použiť 1,5 až 2 násobné množstvo kvasiniek.
Vlastnoti: - kvasná teplota 12-34 stupňov.
- účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu
Balenie: 10g