Barikové čipsy
Francúzke a Americké dubové, barikové čipsy na optimalizáciu vlastností vín a destilátov.
Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov. Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z amerického duba môžu byť stredne pálené alebo silne pálené. Medium-Stredné:
Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov. Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Spočiatku sú vína ťažkopádnejšie. Neskôr sa prejaví jemná pikantná a korenisto-nasladlá dochuť. Vyžadujú dlhší kontakt s vínoma väčší prístup kyslíka. Oproti americkému dubu má o niečo jemnejšiu arómu.
Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov. Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z amerického duba môžu byť stredne pálené alebo silne pálené. Medium-Stredné:
Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov. Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem. Spočiatku sú vína ťažkopádnejšie. Neskôr sa prejaví jemná pikantná a korenisto-nasladlá dochuť. Vyžadujú dlhší kontakt s vínoma väčší prístup kyslíka. Oproti americkému dubu má o niečo jemnejšiu arómu.