S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
Čo sú cookies? Cookies sú krátke textové informácie, ktoré sú uložené vo Vašom prehliadači. Tieto informácie bežne používajú všetky webové stránky a ich prechádzaním dochádza k ukladaniu cookies. Pomocou partnerských skriptov, ktoré môžu stránky používať (napríklad Google analytics
Ako môžem nastaviť prácu webu s cookies? Napriek tomu, že odporúčame povoliť používanie všetkých typov cookies, prácu webu s nimi môžete nastaviť podľa vlastných preferencií pomocou checkboxov zobrazených nižšie. Po odsúhlasení nastavenia práce s cookies môžete zmeniť svoje rozhodnutie zmazaním či editáciou cookies priamo v nastavení Vášho prehliadača. Podrobnejšie informácie k premazaniu cookies nájdete v Pomocníkovi Vášho prehliadača.
Nutné (13)
Preferenčné (1)
Štatistické (15)
Marketingové (14)
Neklasifikované (7)
Tieto informácie sú nevyhnutné k správnemu chodu webovej stránky ako napríklad vkladanie tovaru do košíka, uloženie vyplnených údajov alebo prihlásenie do zákazníckej sekcie. Tieto cookies umožnia prispôsobiť správanie alebo vzhľad stránky podľa Vašich potrieb, napríklad voľba jazyka. Vďaka týmto cookies môžu majitelia aj developeri webu viac porozumieť správaniu užívateľov a vyvijať stránku tak, aby bola čo najviac prozákaznícka. Teda aby ste čo najrýchlejšie našli hľadaný tovar alebo čo najľahšie dokončili jeho nákup. Tieto informácie umožnia personalizovať zobrazenie ponúk priamo pre Vás vďaka historickej skúsenosti prehliadania predchádzajúcich stránok a ponúk. Tieto cookies zatiaľ neboli roztriedené do vlastnej kategórie.
Meno
Účel
Vypršanie
show_cookie_message
Ukladá informácie o potrebe zobrazenia cookie lišty
1 rok
__zlcmid
Tento súbor cookie sa používa na uloženie identity návštevníka počas návštev a preferencie návštevníka deaktivovať našu funkciu živého chatu.
1 rok
__cfruid
Tento súbor cookie je súčasťou služieb poskytovaných spoločnosťou Cloudflare – vrátane vyrovnávania záťaže, doručovania obsahu webových stránok a poskytovania pripojenia DNS pre prevádzkovateľov webových stránok.
relácie
_auth
Zaisťuje bezpečnosť prehliadania návštevníkov tým, že zabraňuje falšovaniu požiadaviek medzi stránkami. Tento súbor cookie je nevyhnutný pre bezpečnosť webu a návštevníka.
Kyselina citrónová má veľké využitie. V potravinárstve je to predovšetkým vďaka schopnosti regulovať kyslosť a zásaditosť produktov. Taktiež zabraňuje rastu baktérií, kvasiniek a plesní, preto sa používa aj ako konzervant. Odstraňuje vodný kamen, nezapácha. Je vhodná na umývanie nerezových nádob - 2% vodným roztokom kyseliny citrónovej Konzervácia a dochutenie ovocných štiav, džemov, sirupov a
Kyselina citrónová má veľké využitie. V potravinárstve je to predovšetkým vďaka schopnosti regulovať kyslosť a zásaditosť produktov. Taktiež zabraňuje rastu baktérií, kvasiniek a plesní, preto sa používa aj ako konzervant. Odstraňuje vodný kamen, nezapácha. Je vhodná na umývanie nerezových nádob - 2% vodným roztokom kyseliny citrónovej Konzervácia a dochutenie ovocných štiav, džemov, sirupov a
Kyselina citrónová má veľké využitie. V potravinárstve je to predovšetkým vďaka schopnosti regulovať kyslosť a zásaditosť produktov. Taktiež zabraňuje rastu baktérií, kvasiniek a plesní, preto sa používa aj ako konzervant. Odstraňuje vodný kamen, nezapácha. Je vhodná na umývanie nerezových nádob - 2% vodným roztokom kyseliny citrónovej Konzervácia a dochutenie ovocných štiav, džemov, sirupov a
5% roztok na sírenie muštov, vína a na konzervovanie drevených sudov. Roztok chráni víno pred nežiaducim znehodnotením. Prednosti sírenia s roztokom oxidu siričitého sú: presné dávkovanie ľahká manipulácia Balenie: 1 l Dávkovanie: od 20 do 60 ml / 100 l Dávka 20 ml / 100 l zvýši obsah SO2 o 10 mg / 1 l vína
5% roztok na sírenie muštov, vína a na konzervovanie drevených sudov. Roztok chráni víno pred nežiaducim znehodnotením. Prednosti sírenia s roztokom oxidu siričitého sú: presné dávkovanie ľahká manipulácia Balenie: 3 l Dávkovanie: od 20 do 60 ml / 100 l Dávka 20 ml / 100 l zvýši obsah SO2 o 10 mg / 1 l vína
40% roztok na sírenie muštov, vína a na konzervovanie drevených sudov. Roztok chráni víno pred nežiaducim znehodnotením. Antioxidant 40% roztok hydrogensiričitanom amónneho na sírenie muštov, vína a nápojov. Vhodný ako antioxidant k udržaniu reduktívneho stavu vín, proti bakteriálne a protiplesňové činidlo. Prednosti sírenia s roztokom oxidu siričitého sú: presné dávkovanie ľahká manipulácia
40% roztok na sírenie muštov, vína a na konzervovanie drevených sudov. Roztok chráni víno pred nežiaducim znehodnotením. Antioxidant 40% roztok hydrogensiričitanom amónneho na sírenie muštov, vína a nápojov. Vhodný ako antioxidant k udržaniu reduktívneho stavu vín, proti bakteriálne a protiplesňové činidlo. Prednosti sírenia s roztokom oxidu siričitého sú: presné dávkovanie ľahká manipulácia
Dvojsiričitan draselný Borkén na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Dávkovanie 1. Na sírenie muštu zo zdravého hrozna - 10g /100 litrov.2. Na sírenie muštu z mierne nahnitého hrozna - 15g/100 litrov.3. Na sírenie muštu z hnilého hrozna - 30g/100 litrov.4. Na zomleté hrozno pred začiatkom kvasenia červeného vína - 20g/100 litrov.5. Na týždenné konzervovaie muštu v chladnom počasí -
Sírne knôty sa používajú na dezinfekciu výrobných a skladových nádob (sudov, demižónov atď.), včelích plástov, menších skladových priestorov, pivníc a pod. Spoľahlivo ničia škodlivé mikroorganizmy a plesne. Sú nekvapkavé. Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie suda s objemom 100 litrov. Dávkovanie: 1 až 2 pláty na 1 hl. Balenie: 250g a 400g Voľba konkrétneho variantu produktu je možná vo
Sírne knôty sa používajú na dezinfekciu výrobných a skladových nádob (sudov, demižónov atď.), včelích plástov, menších skladových priestorov, pivníc a pod. Spoľahlivo ničia škodlivé mikroorganizmy a plesne. Sú nekvapkavé. Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie suda s objemom 100 litrov. Dávkovanie: 1 až 2 pláty na 1 hl. Balenie: 12ks Postup: Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie
Disiričitan sodný 1 kg je prípravok určený na sírenie rmutu, muštu a vína. Povolený podľa súčastne platných predpisov a nariadení. Použitie a dávkovanie: Pri použití 10g disiričitanu sodného na 100kg rmutu, muštu alebo vína sa vytvorí približne 60 mg SO2/l Požadované množstvo disiričitanu sodného rozpustite vo vode. Roztok premiešajte v celom objeme vína.
Disiričitan sodný 100g je prípravok určený na sírenie rmutu, muštu a vína. Povolený podľa súčastne platných predpisov a nariadení. Použitie a dávkovanie: Pri použití 10g disiričitanu sodného na 100kg rmutu, muštu alebo vína sa vytvorí približne 60 mg SO2/l Požadované množstvo disiričitanu sodného rozpustite vo vode. Roztok premiešajte v celom objeme vína.
Stabilizácia a konzervácia vína Potravinársky konzervačný prostriedok. Stabilizácia vína a ovocných muštov proti sekundárnemu kvaseniu vo fľašiach. Má inhibičný účinok proti kvasinkám a plesniam Dávkovanie: 13-27g/100l. Rozmiešať menšom množstve vína a potom pridať do celkového objemu vína.
Potravinárska, kryštalická kyselina jablčnása používa na okyslenie, upravu pH, za účelom vylepšenia intenzity chute a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite. Kyselina jablčná nachádza široké uplatnenie v potravinárskom priemysle vďaka svojej kompatibilite so všetkými druhmi príchutí, vylepšuje chuťové vlastnosti. Trvajúce kyslá chuť, vysoká rozpustnosť vo vode. Je ideálna pre prípravu džúsov,
Potravinárska, prírodna, tekutá kyselina mliečna sa používa na okyslenie, upravu pH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite (chráni pred chorobami vína.) Bezfarebná kvapalina bez zápachu, špeciálne vytvorená na výrobu vín. Dávkovanie:Na čerstvé hrozno, čiastočne kvasené mušty, mladé vína: maximálne 225 g alebo 190 ml roztoku na hektoliter Do vína: maximálne 375 g alebo 315 ml na hektoliter
Potravinárska, prírodna, tekutá kyselina mliečna sa používa na okyslenie, upravu pH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite (chráni pred chorobami vína.) Bezfarebná kvapalina bez zápachu, špeciálne vytvorená na výrobu vín. Dávkovanie:Na čerstvé hrozno, čiastočne kvasené mušty, mladé vína: maximálne 225 g alebo 190 ml roztoku na hektoliter Do vína: maximálne 375 g alebo 315 ml na hektoliter
Potravinárska, prírodná kyselina vínna sa používa na okyslenie, upravu pH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite (chráni pred chorobami vína.) Dávkovanie: 50 - 250 g / hl. 100 g / hl zvyšuje kyslosť o 1 prom. 250 g / hl je maximálna povolená dávka. Návod k použitie: Rozmiešať v malom množstve tekutiny a premiešať s celoým objemom. Používa sa aj na konzervovanie džemov, kompótov, ovocných
Potravinárska, prírodná kyselina vínna sa používa na okyslenie, upravu pH a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite (chráni pred chorobami vína.) Dávkovanie: 50 - 250 g / hl. 100 g / hl zvyšuje kyslosť o 1 prom. 250 g / hl je maximálna povolená dávka. Návod k použitie: Rozmiešať v malom množstve tekutiny a premiešať s celoým objemom. Používa sa aj na konzervovanie džemov, kompótov, ovocných
Dlhodobé zabránenie vypadávaniu vínneho kameňa (hydrogénvínnanu draselného a vínnanu vápenatého). Optimálne esterifikovaná špeciálna kyselina metavinná Ošetrenie vín preparátom zabráni tvorbe, resp. dlhodobo zamedzí vzniku kryštálov vínneho kameňa. METAVIN OPTI mávytvorenú mimoriadne stabilnú esterifikačnú väzbu. Z toho dôvodu má omnoho väčší a dlhodobejší účinok ako iné,bežné druhy preparátov
Dlhodobé zabránenie vypadávaniu vínneho kameňa (hydrogénvínnanu draselného a vínnanu vápenatého). Optimálne esterifikovaná špeciálna kyselina metavinná Ošetrenie vín preparátom zabráni tvorbe, resp. dlhodobo zamedzí vzniku kryštálov vínneho kameňa. METAVIN OPTI mávytvorenú mimoriadne stabilnú esterifikačnú väzbu. Z toho dôvodu má omnoho väčší a dlhodobejší účinok ako iné,bežné druhy preparátov