S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

CERTIFIKÁTY :

Tento e-shop je certifikovaný.



        

Spiriferm Arom 25g

Kvasinky pre ovocné kvasy

 

Číslo produktu: 440-30
naša cena bez DPH : 2,41 EUR
naša cena s DPH (20 %):
2,89 EUR

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Spiriferm Arom - suché kvasinky na prekvášanie kvasov k destilácii z aromatického ovocia.

Tieto kvasinky sa používajú k rozkvaseniu aromatických ovocných kvasov na destiláciu -pálenie.

Odporučená dávka - 25g/hl. Pred použitím revitalizovať v 5 - 10 násobnom množstve vody a muštu (1:1). Porehydratácii sa takto vytvorená emulzia aplikuje do nápoja.

 

Porovnanie pôsobenia kvsiniek:

Kvasinky Spiriferm Arom Spiriferm Clasic Spiriferm Oenoferm® Freddo
Typ Cerevisiae Cerevisiae Cerevisiae Bayanus
Priebeh kvasenia rýchle a bezpečné mierne alenepretržité rýchle za normálnychpodmienok pomalý štart, potomrýchle a bezpečne
Tvorbaaromatických látok vysoká stredná vysoká nízka
Špecifikácie tvorba buketnýchlátok slabá penivosť,zachovanie kyselín
Potreba živín stredná až vysoká stredná stredná nízka
Odporúčanáteplota kvasenia 18-25 °C 18-25 °C 16-22 °C 14-20 °C
Tolerancia naalkohol do 15 % do 12 % do 14 % do 15 %
Odporúčané pre žlté ovocie,hrozno, výlisky jadrové ovocie,čerešne pre všetko ovocie bobuľové ovocie,divé ovocie

Tak ako pri kvasení vína, aj pri fermentácii ovocných kvasov musí byť vhodne zvolený druhkvasiniek, ktoré by mali byť schopné špecifickej adaptácie na vyššie úrovne alkoholu. UrčiteVám neodporúčame použitie kvasiniek neznámeho pôvodu ako i použitie kvasiniekurčených pre pekárenstvo. Tieto nemajú vysokú toleranciu na alkohol a tak sa môže stať, žekvas neprekvasí do sucha. Tieto kvasinky môžu produkovať taktiež rôzne vedľajšie produktukvasenia, ktoré ovplyvnia senzorickú stránku destilátov. Všetky druhy kvasiniek Erbslöh privhodných fermetačných podmienkach sú schopné kvasiť minimálne do 12 % alkoholu.Kvasinky Spiriferm Arom s dostatkom živín, dokonca nad 15 %. Rôzne kmene kvasiniek sataktiež líšia tvorbou vedľajších produktov (vyššie alkoholy, estery) v procese kvasenia vzávislosti na podmienkach kvasenia (nízke teploty pri kvasení, málo živín). Na tieto negatívnepodmienky kvasenia sú vhodné najmä kmene bayanus. Niektoré kvasinky majú vyššiuaktivitu glykozidických enzýmov, a tak sú výraznejšie aromatické látky (napríklad terpény).

Na stiahnutie

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

imgpostupimgSona Kubačková img18.08.2018 15:44
imgimgimgRe: postupimgPreVinarov.skimg22.08.2018 10:24
ZTZkZGU4Y