S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

CERTIFIKÁTY :

Tento e-shop je certifikovaný.


Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Barikové čipsy » Dubové chipsy barrique Americké (0,5kg)


    

Dubové chipsy barrique Americké (0,5kg)

 

Číslo produktu: 410-2
Vyberte stupeň vypálenia barikových chipsov
naša cena bez DPH : 6,17 EUR
naša cena s DPH (20 %):
7,40 EUR

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov. Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem.

Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z amerického duba môžu byť  stredne pálené alebo silne pálené.

Medium-Stredné: Zlepšenie komplexnosti vín.V dochuti mandľové a karamelové nuansy.

Heavy-Silné: Príjemné dymové tóny, vhodnépre ťažšie a silné červené vína.

Pre lepší rozvoj arómy z čipsov sa odporúča kontakt s kyslíkom. Preto v závislosti od druhuvína by mal byť povolený prístup kyslíka k vínu s čipsami. Prečerpávanie alebo miešanie sprístupom kyslíka podporuje zaokrúhľovanie a harmonizáciu tanínov a silnejšiu extrakciuaróm z vypálenia čipsov.

U bielych vín sa tieto čipsy prednostne používajú u Burgundskýchodrôd i keď veľa vinárov experimentuje s rôznymi odrodami. U červených vín prakticky neexistuje obmedzenie použitia týchto čipsov. Pri destilátoch vyhladzujú a otimalizujú chuť a pridajú nezameniteľnu farbu.

Voľba konkrétneho variantu produktu je možná vo výberovom boxe vedľa obrázku, nad cenou produktu.

Aplikácia chipsov:

rmut/pomleté bobule, mušt/vylisovaná šťava  50 – 150g/hl                       počas nakvášania

mladé a zrejúce víno                                            50 – 300g/hl                       2 – 10 dní až do 3 mesiacov

Chipsy aplikujte v obale z textílie ktorá umožňuje prestup vína. Odporúča sa počas macerácie niekoľkokrát prevzdušniť a senzoricky kontrolovať, aby nebol vnem po barikovom dreve príliš intenzívny.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

imgChipsy a destilátyimgRadovanimg26.11.2015 19:58
imgotzkaimgŠtefanimg03.03.2015 13:35
imgimgimgRe: otzkaimgpreVinarov.skimg04.03.2015 21:20
imgimgimgimgRe: Re: otzkaimgMayoimg27.11.2016 16:02
imgimgimgimgimgRe: Re: Re: otzkaimgPreVinarov.skimg29.11.2016 08:23
imgDubové chipsy imgJaroslav Stopka img24.01.2015 16:30
imgimgimgRe: Dubové chipsy imgpreVinarov.skimg24.01.2015 23:57
Mzg5Mz