S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

CERTIFIKÁTY :

Tento e-shop je certifikovaný.

KONTAKTNÁ OSOBA

Mgr. Michal Magic
tel: +421917277858
info@previnarov.sk



        

Kalinat 1 kg

Odstránenie kyselín vo víne

 

Číslo produktu: 423-1
naša cena bez DPH : 11,96 EUR
naša cena s DPH (20 %):
14,35 EUR

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Kalinat - Šetrné odkyslenie vín

POPIS VÝROBKU

KALINAT je hydrogenuhličitan draselný určený na šetrné odkyslenie mladých vín. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001.

CIEĽ POUŽITIA

Šetrné odkyslenie mladých vín a vín určených na fľaškovanie so zvláštnym zreteľom na rýchle vypadávanie kryštálov.

PRODUKT A ÚČINOK

Použitím hydrouhličitanu draselného na odkyslenie vín vypadne vínny kameň (kyslý hydrogénvínan draselný). Na rozdiel od normálneho, resp. tzv. "dvojitého" odkyslenia, kde vypadáva vínan vápenatý, sa dá v tomto prípade vypadávanie kryštálov urýchliť ochladením alebo aplikáciou kontaktným spôsobom. Hlavná výhoda odkyslenia pomocou preparátu KALINAT je možnosť využiť rýchle oddelenie kryštálov a tým získať k dispozícii za krátku dobu čerstvé odkyslené víno. Po následnom kontaktnom postupe získame v priebehu dvoch dní víno pripravené na fľaškovanie. Hodnota pH v rozmedzí koncentrácií 0,2-2 g/l nemá prakticky žiaden vplyv. Aj to je v prípade odkyslenia mladých vín výhoda.

POUŽITIE

Na odkyslenie mladých vín o 0,2-2 g/l a vín starších, ročníkových maximálne o 1 g/l vína. Na odkyslenie o 1 g/l je potrebná dávka KALINATU 67 g/100 l. Pred aplikáciou je účelné preparát najprv rozptýliť v troche vody a za intenzívneho miešania vliať do celkového objemu. Pozor, počas procesu vzniká oxid uhličitý! Pri odkysľovaní nechať rezervu v objeme nádoby.

Kompletná špecifikácia produktu je v sekcii Na stiahnutie

 

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NDA4N