S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

CERTIFIKÁTY :

Tento e-shop je certifikovaný.

KONTAKTNÁ OSOBA

Mgr. Michal Magic
tel: +421917277858
info@previnarov.sk

NOVINKY: 



        

Oenoferm Freddo F3, 500g

Na kvasenie muštu a rmutu pri nízkych teplotách

 

Číslo produktu: 440-23
naša cena bez DPH : 27,42 EUR
naša cena s DPH (20 %):
32,90 EUR

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Chladnomilné kvasinky na fermentáciu pri nízkych teplotách a pre rozkvášanie muštov v podmienkach s nízkymi teplotami.

Ideálne pre výrobu ľadového vína.

 

POPIS VÝROBKU: OENOFERM FREDDO sú chladnomilné aktívne suché vínne kvasinky na rozkvášanie studených muštov už od 80C,ako aj na regulované kvasenie pri teplotách od 130C do 170C za účelom zachovania arómy. Tieto kvasinky Saccharomyces cerevisiae kmeň LW 317-30 prekvášajú na vysoký stupeň alkoholu napriek nízkej teplote. Použitie je povolené súčasne platnými predpismi.Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001

CIEĽ POUŽITIA: Prekvášanie muštov pri nízkych teplotách za účelom zachovania arómy ako aj rozkvášanie chladných muštov.

PRODUKT A ÚČINOK: Na základe dopytu mnohých podnikov po chladnomilných kvasinkách alebo štartovacej kultúre vhodnej na rozkvášanie podchladených muštov, bol prostredníctvom nepretržitej selekcie v chladných médiách izolovaný kmeň OENOFERMFREDDO. Týmito kvasinkami je možné dosiahnuť rýchle rozkvasenie aj pri veľmi chladných muštoch. Tento na nízketeploty tolerantný kmeň sa hodí predovšetkým na zachovanie arómy pri prekvášaní za studena. Tým sa spomalíkvasenie a tak isto aj tvorba CO2. To má za následok, že počas kvasenia sa odparí menej arómy. Samozrejme je možnépoužiť OENOFERM FREDDO aj pri vyšších teplotách kvasenia.

DÁVKOVANIE: Pri teplote muštu medzi 130C – 170C je dávka 15 g/100 l. Pri teplote pod 130C sa musí dávka zvýšiť na 20-25 g/100 l.

POUŽITIE: Aby nedošlo po rehydratácii v prípade zakvášania podchladeného muštu k tepelnému šoku kvasiniek, rozmieša sa OENOFERM FREDDO v 5- až 10-násobnom množstve zmesi muštu a vody v pomere 1:1 o teplote okolo 150C. Časnapučiavania kvsiniek sa tak predĺži až na jednu hodinu.

Porovnanie pôsobenia kvsiniek:

Kvasinky Spiriferm Arom Spiriferm Clasic Spiriferm Oenoferm® Freddo
Typ Cerevisiae Cerevisiae Cerevisiae Bayanus
Priebeh kvasenia rýchle a bezpečné mierne alenepretržité rýchle za normálnychpodmienok pomalý štart, potomrýchle a bezpečne
Tvorbaaromatických látok vysoká stredná vysoká nízka
Špecifikácie tvorba buketnýchlátok     slabá penivosť,zachovanie kyselín
Potreba živín stredná až vysoká stredná stredná nízka
Odporúčanáteplota kvasenia 18-25 °C 18-25 °C 16-22 °C 14-20 °C
Tolerancia naalkohol do 15 % do 12 % do 14 % do 15 %
Odporúčané pre žlté ovocie,hrozno, výlisky jadrové ovocie,čerešne pre všetko ovocie bobuľové ovocie,divé ovocie

Tak ako pri kvasení vína, aj pri fermentácii ovocných kvasov musí byť vhodne zvolený druhkvasiniek, ktoré by mali byť schopné špecifickej adaptácie na vyššie úrovne alkoholu. UrčiteVám neodporúčame použitie kvasiniek neznámeho pôvodu ako i použitie kvasiniekurčených pre pekárenstvo. Tieto nemajú vysokú toleranciu na alkohol a tak sa môže stať, žekvas neprekvasí do sucha. Tieto kvasinky môžu produkovať taktiež rôzne vedľajšie produktukvasenia, ktoré ovplyvnia senzorickú stránku destilátov. Všetky druhy kvasiniek Erbslöh privhodných fermetačných podmienkach sú schopné kvasiť minimálne do 12 % alkoholu.Kvasinky Spiriferm Arom s dostatkom živín, dokonca nad 15 %. Rôzne kmene kvasiniek sataktiež líšia tvorbou vedľajších produktov (vyššie alkoholy, estery) v procese kvasenia vzávislosti na podmienkach kvasenia (nízke teploty pri kvasení, málo živín). Na tieto negatívnepodmienky kvasenia sú vhodné najmä kmene bayanus. Niektoré kvasinky majú vyššiuaktivitu glykozidických enzýmov, a tak sú výraznejšie aromatické látky (napríklad terpény).

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

OTMyM