Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Úprava vlastností » Tannivin SR 20g
Tannivin SR je vyrobený zo špeciálne vyčisteného quebracho tanínu a je bohatý na proantokyanidíny
(kondenzované taníny). Enologický tanín s najvyššou čistotou
Ciele použitia:
- Stabilizácia farby v červených vínach vytvorením komplexu tanín-antokyan.
- V rmute/mušte Tannivin® SR obmedzuje oxidáciu voľných antokyanínov a podporuje udržiavanie hroznových trieslovín počas zrenia vín.
- Podporuje reduktívny účinok počas Sur‐lies procesu.
- Optimalizuje účinok čírenia (flokuláciu sedimentu) účinkom negatívneho náboja fenolov.
U bielych vínach sa predĺži sviežosť a buket. Pri červených vínach zabezpečuje stabilizáciu a zachovanie farby. Vina sú plnšie a komplexnejšie.
Tip: Účinok na farebnú stálosť a komplexnosť vína sa zvýši skorým pridaním, dĺžkou pôsobenia a správnym dávkovaním.
Dávkovanie: mušt/rmut modrých odrôd - 10-20g/hl. červené vína 5-20g/hl
Aplikácia: Špeciálna granulácia zaručuje jednoduché rozpúšťanie a manipuláciu (optimálna rozpustnosť vo vode s teplotou 40 °C). Tento vychlôadený roztok pridať k celkovému objemu a dobre zamiešať.
Skladovanie: V chlade a suchu. Okamžite opätovne uzavrite otvorené balenia.