S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
Ok

CERTIFIKÁTY :

Tento e-shop je certifikovaný.


Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Enzýmy » Trenolin Bouquet Plus 50g


        

Trenolin Bouquet Plus 50g

Pektolytický enzým

 

Číslo produktu: 453-1
naša cena bez DPH : 10,33 EUR
naša cena s DPH (20 %):
12,40 EUR

do košíka:
  ks  

Popis produktu

TRENOLIN Bukett DF - pektolytický enzým na uvoľnenie arómy z krozna, muštu a v dokvášajúcom víne.

Určený na odbúranie pektínu v rmute a mušte. Okrem toho sa vyznačuje betaglukozidázovou aktivitou, pomocou ktorej sa uvoľňujú do vína špecifické viazané aromatické komponenty (terpény). Uvoľnením prirodzených terpénov z aromatických odrôd hrozna, sa vína stávajú aromaticky silnejšie a plnšie. Najvýraznejšie je to pri aromatických odrodách ako napr. Tramín, Iršay, Muškát, Müller Thurgau, Rýnsky rizling apod.

Použitie a dávkovanie:

Najlepším okamihom na použitie enzýmu je doznievajúce kvasenie. Doporučená dávka 10ml/hl sa môže priamo pridať do dokvášajúceho mladého vína. O premiešanie sa postará doznievajúca kvasná aktivita kvasiniek. Požadované množstvo enzýmu sa rozpustí v cca. 5 násobnom množstve vína a vleje sa do kvasnej nádoby. Použitie v mladom víne je tiež možné, ale teplota vína by nemala klesnúť pod 15oC. Enzým nedoporučujeme používať pri výrobe červených vín, pretože pôsobením enzýmu môže dôjsť ku strate farebnosti.

Kompletnú špecifikáciu a popis produktu nájdete nižšie v sekcii na stiahnutie.

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

NDQ1NzYyN