Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Čírenie vín » VinoGel 250g (CombiGel 250g)
Produkt CombiGel sa už nevýraba, náhrada od spoločnosti ERBSLÖH je VinoGel.
Na čírenie a úpravu senzorických vlastností vína
POPIS VÝROBKU
VinoGel je špeciálny preparát určený na čírenie a úpravu senzorických vlastností vína. Obsahuje rôzne druhy želatín a vyzinu bez kazeínu. Je kvapalný a teda priamo dávkovateľný. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001.
CIEĽ POUŽITIA
bezkazeinový kvapalný číriaci prostriedok s vysokou tanínovou afinitou, čo má za následok redukciu trieslovín. Skvele číri mladé vína a umožňuje paralelne s tým zaguľatenie chute, rovnako tak vylepšenie filtrovateľnosti. VinoGel CF účinkuje v špeciálnej kombinácii želatíny s vysoko molekulárným kolagénom z vyziny.
VinoGel CF je priamo použiteľný v kvapalnej forme a tým je jeho použitie pre užívateľov veľmi ľahké.
POUŽITIE
CombiGel sa dávkuje priamo bez prípravy do vína. Používa v kombinácii Klar-Sol Super s pomerom 1.1. Čírenie je možne spojiť do tzv. trojkombinácie s bentonitom NaCalit Pore-Tec. Po pridaní preparátov je nutné obsah dokonale premiešať.
DÁVKOVANIE
Dávkuje sa 25 až 150 ml pri čírení mladých vín. Pri uskladnených vínach je dávka 50-100 ml /hl. Pri použití spolu s preparátom KLAR-SOL SUPER ja pomer dávkovania 1:1, pričom CombiGel sa pridáva vždy ako druný.
Orientačné hodnoty dávkovania:
- Čírenie kalných mladých vín : 15-150ml/100 l
- Harmonizácia predčírených mladých vín : 15-30ml/100 l
- Ľahké senzorické korektúry : 30-50ml/100 l
- Odstránenie trieslovín : 50-150ml/100 l
Účinnosť nad 15oC ošetrovaného vína.
Každý preparát je nutné vo víne dôkladne premiešať a aplikovať . Víno je nutné podľa sedimentácie stočiť alebo prefiltrovať do 7 až 14 dní.
SKLADOVANIE
Skladovať na chladnom, ale mrazuvzdornom mieste. Pred použitím dokonale premiešať.
Kompletná špecifikácia produktu je nižšie v sekcii "Na stiahnutie"