Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Sírenie a stabilizácia » Kyselina Jablčná 1 kg
Potravinárska, kryštalická kyselina jablčnása používa na okyslenie, upravu pH, za účelom vylepšenia intenzity chute a ako ochrana proti mikrobiologickej aktivite.
Kyselina jablčná nachádza široké uplatnenie v potravinárskom priemysle vďaka svojej kompatibilite so všetkými druhmi príchutí, vylepšuje chuťové vlastnosti. Trvajúce kyslá chuť, vysoká rozpustnosť vo vode. Je ideálna pre prípravu džúsov, nealkoholických nápojov, muštov a vín.
Dávkovanie:
89 g kyseliny jablčnej na 100 l vína = zvýšenie kyslosti o 1 g na 1l. Do vína pre zvýšenie kyslosti a intenzity chute. Vhodné použiť v kombinácii s kyselinou vínnou v pomere 1: 1
Spôsob použitia:
Rozmiešať v malom množstve suroviny a vmiesiť do celého objemu.
Vlastnosti:
Vzhľad: bezfarebná a bez zápachu číra kvapalina.
80% roztok (hmotn.) E 270 L-mliečnej kyseliny prírodného pôvodu.
Balenie
1 kg balenie
Uskladňujte výrobok na chladnom a suchom mieste, starostlivo uzatvorte balenie.
Výrobok pre enologické použitie podľa vyžadovaných predpisov.
Obrázok je ilustračný