Muštové
Kvalitné sadenice, štepy zo Slovenska.
Všetky viničné sadenice sú certifikované Ústredným kontrolným a skúšobným ústavom poľnohospodárskym podľa zákona č. 597/2006
Základné informácie o sadení, pestovaní a starostlivosti o vinič nájdete tu: 

V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky.
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Rizling vlašský – jemná vôňa lipových a lúčnych kvetov, typicky svieže kyselinky. Dozrieva v 1 – 2 dekáde októbra. Cukornatosť 15 – 19 kg/hl. Víno býva svetlejšej farby, s výraznejšími kyselinami, jemne aromatické, menej extraktívne, neutrálnej chuti vhodné ako odrodové víno na archiváciu. Pri väčších odberoch z tejto
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Veltlínske zelené – ovocný buket, horkomandľová chuť, zlatožltý farebný tón. Začína zrieť v auguste, dozrieva v prvej polovici októbra. Cukornatosť 17 – 19 kg/hl. Vína sú harmonické s príjemnou mandľovou arómou a chuťou. Vína podľa obsahu cukru v mušte sú vhodné na výrobu výberových vín s prívlastkom a archívnych vín.
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Chardonnay – harmonická vôňa kvetov , chuť po jablkách a hruškách, extraktívne. Dozrieva koncom septembra až začiatkom októbra. Cukornatosť 16 – 23 kg/hl. Víno je plnšie, harmonické a má vyššiu intenzitu aromatických látok. Víno je vhodné na archivovanie, tiež ako barriqe a je základom pre výrobu kvalitných šumivých vín.
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Pesecká leáňka (Feteasca Regala) – decentná muškátová príchuť, harmonickosť kyselín a alkoholu. Dozrieva najčastejšie v prvej polovici októbra. Cukornatosť 15 – 18 kg/hl. Vína sú plné, harmonické, s muškátovou arómou, ktorá pri vyššom obsahu kyselín nehorkne. Pri väčších odberoch z tejto odrody (nad 15 ks) možnosť
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Frankovka modrá – vôňa škorice, chuť malín a višní a jemnej čokolády s dymovým tónom Zber začína v druhej polovici októbra, ale môže sa posunúť až na začiatok novembra. Cukornatosť 16 – 22 kg/hl. Vína patria medzi najkvalitnejšie červené vína, majú intenzívnu farbu, sú harmonické, plné, s výraznejšími trieslovinami.
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Cabernet sauvignon – ovocno-kvetinová vôňa, chuť čiernych ríbezlí, lesných plodov, čokolády a čierneho korenia Zrieť začína koncom augusta, dozrieva neskoršie, v 1. – 2. dekáde októbra. Cukornatosť 17 – 20 kg/hl. Vína majú kabernetový buket, ktorý sa zvýrazňuje hlavne u starších ročníkov. Víno je bohaté na tanín,
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Alibernet – kabernetová vôňa s nádychom čokolády, chuť s vyšším obsahom trieslovín, čiernych ríbezlí, čerešne a lesného ovocia. Dozrieva v priebehu októbra. Cukornatosť 14 – 17 kg/hl. Vína majú vysoký obsah antokyanových farbív (typ farbiarka), sú harmonické, s jemnejšími kyselinami, s kabernetovým buketom. Výslednú
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Svätovavrinecké – ovocná vôňa sušených sliviek, chuť je plná, príjemne trpká, drsnejšia, s ovocnými tónmi, vyšší obsah trieslovín a kyselín. Dozrieva koncom septembra až začiatkom októbra. Cukornatosť 17 – 19 kg/hl. Vína – výrazná a zamatová plná chuť, výraznejšie kyseliny a triesloviny, s dostatočným farebným odtieňom.
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Dornfelder – ovocná aróma, chuť lesných plodov a bobuľového ovocia, extraktívne a plné víno Hrozno dozrieva od polovice septembra do polovice októbra, v závislosti od zrelosti akú chceme dosiahnuť. Cukornatosť 16 – 19 kg/hl. Vína bývajú výbornej kvality, tmavočervenej intenzívnej farby, jemne aromatickej vône a chuti.
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Rulandské šedé - medzinárodne používaný názov Pinot Gris, je starobylá muštová odroda, pochádzajúce pravdepodobne z oblasti Burgundska. Je stredného rastu a má redšie olistenie. Odolnosť voči mrazu je dobrá, podobne má dobrú odolnosť aj voči suchu Strapec je malý, pevný, menšie bobule majú tenkú modrosivú šupku. V
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Rulandské biele (Pinot Blanc): Patrí medzi stredne až vysoko rodiace odrody. Príťažlivá vôňa kvetov a plná zamatová chuť zaradzujú moky z tejto odrody medzi naše najžiadanejšie. Rulandské biele patrí do skupiny odrôd používaných na výrobu najkvalitnejších bielych vín. Ich kvalita nadobúda starnutím jemný buket. Poskytuje
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Rizling rýnsky zaraďujeme medzi klasické nemecké odrody. Z Nemecka sa neskôr rozšírila do celého sveta. Je to typická odroda severných pestovateľských oblastí, akou je napríklad aj Slovensko. Pre túto odrodu sú najvhodnejšie kamenisté južné svahy. Vinná réva je stredne bujného vzrastu s hustým olistením. Výnimočné malé
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Müller-Thurgau Charakteristickým znakom odrody je bobuľa stredne veľká, elipsoidná, symetrická so zaokrúhleným alebo zahroteným vrcholom, žltozelenej farby. Chuť bobule je jemná muškátová. V porovnaní s Rizlingom má nižšiu odolnosť voči mrazom, na druhej strane sa rýchlo regeneruje po poškodení mrazom. Zreje od polovice
V predaji opäť začiatkon novembra, vtedy bude spustená aj možnosť objednávky. Sauvignon blanc- Pravdepodobne pochádza z najväčšej francúzskej vinohradníckej oblasti Bordeaux. Odolnosť voči mrazu je relatívne nízka, preto si v našich končinách vyžaduje pestovanie na najpriaznivejších polohách. Strapce sú malé a husté. Bobule obsahujú vysoko aromatické látky s vôňou pripomínajúcou žihľavu, prípadne
Humix® Bór na vinič je špeciálne tekuté hnojivo s kombinovaným účinkom obsahujúcebioaktívne bioaktívne prírodné látky nevyhnutné pre výživu viniča hroznorodého so zastúpenímmakroživín a mikroelementov. Pôsobenie hnojiva na vinič: Hnojivo Humix® Bór na vinič svojím zložením aktívne podporuje výživu viničahroznorodého a eliminuje deficit bóru, ale aj ďalších mikroelementov v rastline,
Hakofyt B – je komplexné hnojivo najmä na pestovanie viniča. Unikátnosť jeho zloženia spočíva v zastúpení všetkých potrebných živín vrátane mikroelementov (najmä bóru, horčíka a železa), humínových látok, aminokyselín a stimulátorov rastu prírodného charakteru.Ich optimálna kombinácia zabezpečuje zdravý a intenzívny rast, bohatú úrodu a vyššiu kvalitu a kvantitu pestovaného hrozna. Spôsob
TRIFENDER BIO - Biologický prípravok na ochranu rastlín proti pôdnym hubám a hubovým chorobám. Prípravok na zvýšenie odolnosti rastlín proti hubovým chorobám, podporu rozvoja koreňového systému a zvýšenie odolnosti koreňov voči pôdnym patogénnym hubám. Prípravok Trifender obsahuje kmene huby Trichoderma asperellum. Mikrobiálny prípravok vo forme dispergovateľného granulátu, v poľnohospodárstve je
BORA - pôdny mikrobiologickýprípravok – huba Beauveria bassiana na zabránenie liahnutiu lariev škodlivého hmyzu- aj proti vrtivke orechovej a čerešňovej. Mikrobiologický prípravok, zmáčateľný prášok.Obsahuje prirodzene sa vyvýjajúce mikroorganizmy, ktoré sú prospešné pre vývoj rastlín, generujú vyššiu odolnosť voči patogénom a znečisteniu životného prostredia. Vrtivka orechová prezimuje v štádiu
Momentálne nedostupné Protimrazová parafínová svieca AntiFrost v plechovom obale na ochranu rastlín pred jarnými mrazmi. Obsahuje 4,8 kg parafínu a vydrží horieť až 10-12 hodín. Sviecu je možné zhasnúť priklopením veka a pri správnom skladovaní Vám vydrží niekoľko sezón. Približný počet sviečok na hektár: teplota -2°C 200 ks teplota -3°C 250-300 ks teplota -4°C 300-350 ks teplota -5°C
Ing.Ján Domin, génius svojho remesla sa rozhodol po celoživotnom zbieraní skúseností vydať svoju knihu, v ktorej sú všetky najmodernejšie poznatky o tom, čo najviac miloval... vinárstve a vinohradníctve. Navyše pestovanie a spracovanie - EKOLOGICKY šetrnom voči prírode. Kniha "Hrozno a víno Ekologicky" je určená nielen pre odbornú verejnosť, ale aj pre laikov, vinárskych nadšencov a nadšených
bežná cena 31,00 EUR
naša cena 26,90 EUR
Vinohradnícke obce Slovenska autor Milan Bibeň Nová kniha Vinohradnícke obce Slovenska Vás zavedie do slovenských vinohradníckych obcí z Nitrianskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Dostanete sa do vinohradov a malebných pivníc malých slovenských vinárov a spoznáte vinohradnícke spolky obcí, kde sa zachovala táto krásna tradícia vinohradníctva. Kniha obsahuje profily 40 vinohradníckych
Momentálne nedostupné V edícii Praktické rady záhradkárom vyšla v marci 2015 ďalšia publikácia so záhradkárskou tematikou, tentoraz je zameraná na pestovanie hrozna a výrobu vína. Radami a postupmi prác pri sadení a starostlivosti o vinohrad, ako aj pri príprave vína sa chronologicky po mesiacoch venuje uznávaný slovenský odborník doc. Ing. Štefan Hronský, PhD. Kniha je jedinečná aj z toho
Výroba vína u malovinařů -2., aktualizované a rozšířené vydanie doplnené o najnovšie technológie výroby Autor Pavel Pavloušek Praktická príručka pre pestovateľov, ktorí vlastnia menšie vinohrady a víno si vyrábajú často len pre svoje osobné potešenie, ale niekedy postupne prejdú aj na profesionálnu úroveň. Zhrňuje najnovšie informácie z neustále sa vyvíjajúce vinárskej vedy. Malovinár sa v prvej
Menovky na rastliny sú vyrobené z pevného materiálu ktorý je vodoodolný, silný a netrhá sa. Je vhodny do tlačiarne prípadne na ručný popis permanentnou fixkou. Farba: biela Rozmer: 16 x 1,27cm Balenie 10 ks
Menovky na rastliny sú vyrobené z pevného materiálu ktorý je vodoodolný, silný a netrhá sa. Je vhodny do tlačiarne prípadne na ručný popis permanentnou fixkou. Farba: biela Rozmer: 16 x 1,27cm Balenie 50 ks
Kvalitné muštové odrody