S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

CERTIFIKÁTY :

Tento e-shop je certifikovaný.

KONTAKTNÁ OSOBA

Mgr. Michal Magic
tel: +421917277858
info@previnarov.sk

NOVINKY: 


Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Barikové čipsy » Dubové chipsy barrique Americké (100g)


        

Dubové chipsy barrique Americké (100g)

 

Číslo produktu: 410M
Vyberte stupeň vypálenia barikových chipsov
naša cena bez DPH : 2,08 EUR
naša cena s DPH (20 %):
2,50 EUR

do košíka:
  ks  

Popis produktu

Dubové chipsy barrique sa používajú na optimalizáciu senzorických vlastností vín a destilátov. Podporujú štruktúru a aromatický profil vín a destilátov. Zanechávajú príjemný vanilkový vnem.

Vo vínach sa prejavia výraznou aromatikou po vanilkových a ovocných tónoch. Všeobecne podporujú rýchlejšie zrenie vína. Chipsy z amerického duba môžu byť  stredne pálené alebo silne pálené.

Medium-Stredné: Zlepšenie komplexnosti vín.V dochuti mandľové a karamelové nuansy.

Heavy-Silné: Príjemné dymové tóny, vhodnépre ťažšie a silné červené vína.

Pre lepší rozvoj arómy z čipsov sa odporúča kontakt s kyslíkom. Preto v závislosti od druhuvína by mal byť povolený prístup kyslíka k vínu s čipsami. Prečerpávanie alebo miešanie sprístupom kyslíka podporuje zaokrúhľovanie a harmonizáciu tanínov a silnejšiu extrakciuaróm z vypálenia čipsov.

U bielych vín sa tieto čipsy prednostne používajú u Burgundskýchodrôd i keď veľa vinárov experimentuje s rôznymi odrodami. U červených vín prakticky neexistuje obmedzenie použitia týchto čipsov. Pri destilátoch vyhladzujú a otimalizujú chuť a pridajú nezameniteľnu farbu.

Voľba konkrétneho variantu produktu je možná vo výberovom boxe vedľa obrázku, nad cenou produktu.

Aplikácia chipsov:

rmut/pomleté bobule, mušt/vylisovaná šťava  50 – 150g/hl                       počas nakvášania

mladé a zrejúce víno                                            50 – 300g/hl                       2 – 10 dní až do 3 mesiacov

Chipsy aplikujte v obale z textílie ktorá umožňuje prestup vína. Odporúča sa počas macerácie niekoľkokrát prevzdušniť a senzoricky kontrolovať, aby nebol vnem po barikovom dreve príliš intenzívny.

Balenie 100 g

Komentáre

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NmVlMDU0Zj