Úvod » Vinárska technika » Lisy a mlynčeky » Hydrolisy celonerezové Zottel 35l, 100l, 160l, 250l
Hydrolisy predstavujú najjednoduchší a najrýchlejší pôsob lisovania hrozna ako i pomletého ovocia bez veľkej námahy. Sú vyrobené z nehrdzavejúcej cele a ľahko sa čistia. Výťažnosť u takýchto lisov je väčšia asi o 30% ako u lisov klasických a vďaka rýchlemu a ľahkému lisovaniu, vylisuje v rovnakom čase 3x viac hmoty než klasické lisy s rovnakým obsahom. Lisy ponúkame vo veľkostiach: 35l, 100l, 160l a 250l (veľkosti jednotlivých lisov si vyberiete v okienku vedľa obrázku). Predstavujú najjednoduchší a najrýchlejší pôsob lisovania hrozna ako i pomletého ovocia bez veľkej námahy. Sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele a ľahko sa čistia.
Voľba konkrétneho variantu produktu je možná vo výberovom boxe vedľa obrázku, nad cenou produktu. Po zvolení vybraného variantu sa zobrazí príslušná cena.
Hydrolis je zariadenie na získavanie muštu alebo šťavy pomocou tlaku vody .Pred začiatkom povolíme odvzdušňovací ventil, naplníme rovnomerne až po vrch lisu s masou prichystanou na lisovanie, nasadíme prikrývku na kôš lisu a dobre ju zatiahneme pomocou matice. Na kohútik lisu pripojíme hadicu ktorá je už pripojená na vodovodný kohútik ( odporúčaný tlak vody je 2,5 bar) a napúšťame.
Membrána – gumový valec v lise sa začne plniť vodou a po chvíli, keď začne voda vytekať z odvzdušňovacieho ventilu, tento ventil uzavrieme. V systéme sa tým vytvorí zvýšený tlak ktorý vidíme na manometri a gumový valec naplnený vodou sa rozťahuje čím vylisuje vloženú masu ovocia.Po ukončení lisovania uzatvoríme prívod vody , otvoríme výpustný ventil vody a odvzdušňovací ventil na lise. Tým sa tlak spustí na 0,0 baru o môžeme prikrývku lisu otvoriť, výlisky odstránime zo stien a lis vyklopením vyprázdnime. Pomocou filtrovacieho vrecka sa nám podarí zároveň s lisovaním i prefiltrovať mušt od drobných zrniečok.
35 l hydrolis nie je výklopný vzhľadom na malé rozmery.
Tieto nádoby nie je možne zasielať kuriérom. Možnosť osobného odberu.