Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Enzýmy » Trenolin Bouquet Plus 10g
TRENOLIN Bukett DF - pektolytický enzým na uvoľnenie arómy z krozna, muštu a v dokvášajúcom víne.
Určený na odbúranie pektínu v rmute a mušte. Okrem toho sa vyznačuje betaglukozidázovou aktivitou, pomocou ktorej sa uvoľňujú do vína špecifické viazané aromatické komponenty (terpény). Uvoľnením prirodzených terpénov z aromatických odrôd hrozna, sa vína stávajú aromaticky silnejšie a plnšie. Najvýraznejšie je to pri aromatických odrodách ako napr. Tramín, Iršay, Muškát, Müller Thurgau, Rýnsky rizling apod.
Použitie a dávkovanie:
Najlepším okamihom na použitie enzýmu je doznievajúce kvasenie. Doporučená dávka 10ml/hl sa môže priamo pridať do dokvášajúceho mladého vína. O premiešanie sa postará doznievajúca kvasná aktivita kvasiniek. Požadované množstvo enzýmu sa rozpustí v cca. 5 násobnom množstve vína a vleje sa do kvasnej nádoby. Použitie v mladom víne je tiež možné, ale teplota vína by nemala klesnúť pod 15oC. Enzým nedoporučujeme používať pri výrobe červených vín, pretože pôsobením enzýmu môže dôjsť ku strate farebnosti.
Kompletnú špecifikáciu a popis produktu nájdete nižšie v sekcii na stiahnutie.