Úvod » Prípravky do vína a destilátov » Kvasinky a živná soľ » Vínne kvasinky chladnomilné 10g
Kvasinky určené pre kvasenie vín a ovocných štiav.
Druh kvasiniek:
Saccharomyces cerevisiae
Vinné kvasinky aktívne sušené chladnomilné 10g.
Návod na pouižitie:
obsah vrecka rozpustíme za pomalého miešania rozpustíme v 1 dl bez chlóru o teplote 35-40 stupňov C. Zmes za občasného premiešania necháme stáť 15 min. a potom vlejeme do muštu alebo rmutu, dôkladne premiešame
Dávkovanie: 10 g na 50 l muštu (rmutu), v prípade hnilého hrozna alebo nízkej teploty na obnovenie kvasenia treba použiť 1,5 až 2 násobné množstvo kvasiniek.
Vlastnoti: - kvasná teplota 8 až 15 stupňov C.
- účinnosť do 18 obj. % alkoholu
Odporúčame použiť živnú soľ.
Balenie: 10g