Meno | Účel | Vypršanie |
---|---|---|
show_cookie_message | Ukladá informácie o potrebe zobrazenia cookie lišty | 1 rok |
__zlcmid | Tento súbor cookie sa používa na uloženie identity návštevníka počas návštev a preferencie návštevníka deaktivovať našu funkciu živého chatu. | 1 rok |
__cfruid | Tento súbor cookie je súčasťou služieb poskytovaných spoločnosťou Cloudflare – vrátane vyrovnávania záťaže, doručovania obsahu webových stránok a poskytovania pripojenia DNS pre prevádzkovateľov webových stránok. | relácie |
_auth | Zaisťuje bezpečnosť prehliadania návštevníkov tým, že zabraňuje falšovaniu požiadaviek medzi stránkami. Tento súbor cookie je nevyhnutný pre bezpečnosť webu a návštevníka. | 1 rok |
csrftoken | Pomáha predchádzať útokom Cross-Site Request Forgery (CSRF). | 1 rok |
PHPSESSID | Zachováva stav užívateľskej relácie naprieč požiadavkami na stránky. | relácie |
rc::a | Tento súbor cookie sa používa na rozlíšenie medzi ľuďmi a robotmi. To je výhodné pre web, aby vytvárať platné správy o používaní ich webových stránok. | persistentní |
rc::c | Tento súbor cookie sa používa na rozlíšenie medzi ľuďmi a robotmi. | relácie |
AWSALBCORS | Registruje, ktorý server-cluster obsluhuje návštevníka. To sa používa v kontexte s vyrovnávaním záťaže, aby sa optimalizovala užívateľská skúsenosť. | 6 dnů |
18plus_allow_access# | Ukladá informáciu o odsúhlasení okna 18+ pre web. | neznámy |
18plus_cat# | Ukladá informáciu o odsúhlasení okna 18+ pre kategóriu. | neznámy |
bs_slide_menu | neznámy | |
left_menu | Ukladá informáciu o spôsobe zobrazenia ľavého menu. | neznámy |
KONTAKTNÁ OSOBA
Úvod » Pomôcky a náradie » Meracie prístroje a pomôcky » Vinársky refraktometer, 3 stupnice
Využitie:
Rýchle zisťovanie obsahu cukrov v hroznových muštoch a to v troch najpoužívanejších stupniciach. Jeho využite však môže byť širšie – meranie zostatkového cukru v kvase, v pivných mladinách a v ďalších sladkých nápojoch. Stačia len 2-3 kvapky vzorky, odporúčaná doba skúšky 20-30 sekúnd kvôli zosúladeniu teploty vzorky s teplotou refraktometra
Refraktomer má ATC (aut. teplotná kompenzácia) - výsledky meraní nie sú nepriaznivo ovplyvnené pri zmenách teploty prostredia medzi 10 až 30°C. Pri meraniach v chladnejšom alebo teplejšom prostredí sa odporúča prístroj prekalibrovať.
Kalibrácia:
kalibrovateľný s destilovanou vodou (2-3 kvapky). Je to jednoduchý proces, ktorý je popísaný v návode, trvajúci cca 30 sekúnd.
Stupnica 1:
BRIX: rozsah 0-32%, min dielik: 0,2%. 1% = 1g cukru v 100 g roztoku pri 20°C. Je to oficiálna a najpoužívanejšia mierka vo svete. Napr. roztok s hodnotou 20°Bx obsahuje 20g cukrov a 80g vody.
Stupnica 2:
Oechsle: rozsah 0-140°Oe, min. dielik 1° Oe. (1°Oe je 1g rozdielu medzi objemom a hmotnosťou, napr.1 liter muštu s cukornatosťou 84°Oe váži 1084g. Používané najmä v Nemecku, Švajčiarsku a Luxembursku).
Stupnica 3:
Klosterneuburger Mostwaage (KMW): Rozsah 0-27°KMW, min. dielik 0,2°KMW (1°KMW je 1g cukru v 100g muštu. Mierka je najčastejšie používaná v Rakúsku a v Taliansku známa ako Babo. U nás používaná už len zriedka, ešte z čias Rakúsko-Uhorska (požívané sú ešte KMW muštomery a „pridaj 2 stupne“).
Prístoj nemá žiadne napájanie, je čisto optický nevyžadujúci batérie.
Obsah balenia:
Refraktometer, šróbováčik pre kalibráciu, 10 pipiet, puzdro na prenášanie, slovenský návod.
Ďalšie informácie:
Refraktometre sú pri správnej manipulácii (kalibrácia, skladovanie a ďalšie) presné a prakticky nekazové optické prístroje. Pri prijatí ku nám sú individuálne skontrolované na prípadné mech. poškodenia či základnú funkčnosť. Pri odosielaní dôkladne zabalené a tak chránené proti možným poškodeniam v preprave (Nakoľko poškodenia spôsobené pádom či rozbitím nemôžu byť predmetom neskoršej reklamácie, zákazníkov prosíme o okamžitú kontrolu výrobku a nahlásenie prípadného poškodenia ihneď po prijatí). Fotografie stupníc môžu byť ilustračné – ale zároveň zodpovedajúce skutočnosti týkajúcej sa typu/označenia, rozsahu, min. dieliku stupnice/stupníc.
Kompletná špecifikácia produktu je nižšie v sekcii "Na stiahnutie"
Vytvorené systémom www.webareal.sk